Автор: Джон Хършауър, The American Conservative. Следвайте Гласове в ТелеграмОбръщение към

...
Автор: Джон Хършауър, The American Conservative. Следвайте Гласове в ТелеграмОбръщение към
Коментари Харесай

Американската здравна асоциация: Защо толкова много деца извършват самоубийства

Автор: Джон Хършауър, The American Conservative. Следвайте " Гласове " в Телеграм

Обръщение към нацията: Броят на деца и младежи, признати в незабавно поделение след опит за самоубийство, нараства стремглаво през последните 10 години.

Американската здравна асоциация откри, че макар намалелия сбор педиатрични незабавни случаи, визитите, свързани с менталното здраве на деца, младежи и младежи, са се нараснали мощно за интервала 2011 – 2020, от 4,8 милиона на 7,5 милиона.

За този интервал делът на психиатричните пациенти от всички визити в незабавното поделение за деца и младежи се е нараснал съвсем двойно, от 7,7 % до 13,1 %. Посещенията, свързани с психози, депресии, корист с опиати и алкохол, са се нараснали, само че The New York Times оповестява, че делът на признати след опит за самоубийство в педиатричните отделения е повишен съвсем четири пъти, от 0,9 % до 4,2 % от всички визити в педиатриите. Това изобретение съответствува с изследването, за което писахме преди две години, съгласно което броят на девойките в юношеска възраст, признати в незабавно поделение след опит за самоубийство, е повишен с близо 51% сред 2019 и 2021 година.

Технологиите и обществените медии, с резултата им на уединяване на хората и огрубяване на диалозите, съвсем несъмнено са съдействали за това увеличение. Принос имат и упадъкът на религиозните и моралните правила против самоубийството.

Един от факторите, които не са съответно съобразени, изключително в подтекста на подрастващите, е поддръжката на самоубийствата от страна на деятелите на ЛГБТ, които, с въпроса си към „ неподкрепящите родители “ дали избират „ жив наследник пред мъртва щерка “, допускат самоубийството като законен и на процедура нужен запас за деца, които не са „ подкрепени “ от родителите си. Уязвимите деца, без значение дали се разпознават като трансджендъри или не, са склонни да усвояват и ползват тази логичност, както сочат резултатите на Здравната асоциация.

-------

Джон Хършауър е помощник-редактор на The American Conservative. Стипендиант е по публицистика на Фонда за американски проучвания, а преди този момент е бил стипендиант на Уилям Ф. Бъкли-младши в National Review и помощник на Real Clear.

Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР